13 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоНБАЛука Дончич удължи серията си от мачове в НБА с 30 точки...

Лука Дончич удължи серията си от мачове в НБА с 30 точки (видео)

Далас би Бруклин у дома

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Далас триумфира за четвърти пореден път в НБА. Пред своята публика отборът на Джейсън Кид надделя над Бруклин с 96:94, с което достигна до общо шести успех в лигата през този сезон.

НАЙ-ДОБРИ: Лука Дончич изпревари легендата Уилт Чембърлейн и стана вторията играч в историята на НБА, достигнал до 30 точки в девети пореден мач от началото на сезона. Словенецът финишира с общо 36 точки, включително 5 тройки, в добавка към 6 борби и 6 асистенции.

От неговите съотборници Дориан Фини-Смит добави 18. Джош Грийн регистрира 16 точки и 5 борби.

Кевин Дюрант бе най-резултатен за Бруклин с 26 точки. Кам Томас се включи от пейката с 19. Ройс О`Нийл остана с 15 точки и 8 асистенции.

КЛЮЧЪТ: Маверикс имаха аванс от 10 точки 2.46 мин. преди края, но гостите намалиха до 91:92 чрез Ройс О`Нийл, Джо Харис и Кам Томас. Домакините обаче не се огънаха и с 4 поредни успешни наказателни удара на Лука Дончич и Дориан Фини-Смит си гарантираха победата.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 9 ноември Бруклин ще приеме Ню Йорк, а Далас ще се изправи срещу Орландо.

СТАТИСТИКА ОТ ДАЛАС – БРУКЛИН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани