16.8 C
София
сряда, май 8, 2024
НачалоНБАЛука Дончич отново заблестя, Далас удари Финикс (видео)

Лука Дончич отново заблестя, Далас удари Финикс (видео)

Маверикс стигнаха до равенство в серията за 2-2

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Далас триумфира за втори пореден път в полуфиналите на Западната конференция в НБА. Пред своята публика момчетата на Джейсън Кид събориха Финикс след 111:101, за да стигнат до равенство – 2-2 в серията от втория етап в плейофите на най-силното първенство в света.

НАЙ-ДОБРИ: Лука Дончич бе най-добър за Далас и остави срещу името си в статистиката си 26 точки, 7 борби и 11 асистенции. Дориан Фини-Смит добави рекордните за себе си в плейофите 24 и 8 борби. Джейлън Брънсън се отчете с 18 точки.

Девин Букър бе над всички за Финикс с 35 точки и 7 асистенции, като бе 12/13 от линията за изпълнение на наказателни удари. Джей Краудър реализира 15 плюс 6 борби. Диандре Ейтън оформи дабъл-дабъл – 14 точки и 11 борби.

КЛЮЧЪТ: Сънс останаха без Крис Пол в началото на последната четвърт, след като гардът напусна, изчерпал лимита си от фаулове. Девин Букър все пак държеше отбора си в близост до съперника във финалната четвърт. В тези минути обаче Лука Дончич изтощи играчите на Финикс, като не само трупаше точки в актива си, но и увеличи сметката си с асистенции. 

И ОЩЕ: Маверикс изравниха своите 20 тройки (б.а. – 20/44), реализирани на този ден в плейофите на НБА през 2011 г. срещу Лос Анджелис Лейкърс. За това тон даде Дориан Фини-Смит с 8 точни стрелби от далечно разстояние.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до четири успеха от седем двубоя. Следващият мач между Финикс и Далас ще бъде на 11 май. 

СТАТИСТИКА ОТ ДАЛАС – ФИНИКС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани