11.2 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияКУПА БЪЛГАРИЯ 2022: Тити Папазов: Най-голямото качество на спортиста е да се...

КУПА БЪЛГАРИЯ 2022: Тити Папазов: Най-голямото качество на спортиста е да се научи да губи

Никого не сме провокирали, допълни наставникът на Левски

Аз не знам какво се е случило в края на мача. Най-голямото качество на спортиста е да се научи да губи. Това е първи урок. Никого не сме провокирали. Искам да погледнат. Това е човешко. Последният кош, който бе отбелязан от Дивон Уошингтън от тройката, е с 20-сантиметра аут. Реферите са живи хора и могат да бъркат. Не можем да бъдем обвинени за нищо. Ясно е, че за Балкан бе заветна цел да спечели Купата на България и аз казах, че това е нашето предимство. Едно и също се повтаря, независимо какво ми говорят. Във важен мач идваме в Ботевград и побеждаваме, защото сме Левски и сме създадени с морал. При минус 4 точки казах на Божидар Гьорев, че Цветомир Чернокожев ще вкара тройка и ще реши този мач, защото цяло лято се подиграваха с него. Затова той дойде при нас. Има Господ, има правда, това е истината. Нито съм Ванга, нито някой гадател, но има принципни неща. Ние сме дошли тук да се забавляваме, ще се опитаме да спечелим трофея„, заяви пред Max Sport треньорът на Левски Тити Папазов след драматичния полуфинал в Купата на България и успеха със 74:73 над Балкан.

КУПА БЪЛГАРИЯ 2022: След драма и прекъсване, ключова защита на Радич прати Левски на полуфинал

В тази атмосфера домакините могат да се извадят от всяка ситуация. Причината да контролираме срещата е огромното им желание да спечелят. Те взеха домакинството на турнира с целта да го спечелят. Мачът беше много добър. Всеки може да казва за някаква грешка, ще се гледа и анализира. Поздравявам реферите за характера, който имаха, защото в решителни моменти бяха здраво стъпили на земята. Ясно е, че в Ботевград никога, ама никога няма да признаят, че могат да загубят от Левски, а не от мен. Левски е институция и докато не се научат да я уважават, ще се случва това. Научите се да губите, тогава ще се научите и да печелите“, добави наставникът на „сините“.

Нищо не е изхабено. Страхът вече витае, доказа се с интервюта. Аз молих човешки за един жест и те не го направиха. Смятах, че съдбата ще ги събере един срещу друг. Имаше организирано. После си казах, че Господ може да е забавил по-сериозно наказание. Хайде едните, в понеделник и другите. Може и да не успеем, но само че ще има 48 безсънни часа“, завърши Тити Папазов.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани