6.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияБавни и яростни отново е шампион в регион Център на ББЛ А...

Бавни и яростни отново е шампион в регион Център на ББЛ А група

Чардафон се пребори за бронза

Бавни и яростни защити титлата си в регион Център на ББЛ А група. Въпреки че завърши втори в редовния сезон тази година, на финала в зала „Дан Колов“ в Севлиево“ тимът надви лидера Чавдар Троян със 76:67. Съперничеството на двата тима ще продължи и на националните финали, където те ще премерят сили и с най-добрите отбори от останалите региони.

Двубоят започна кош за кош, като в края на частта Бавни и яростни взе леко предимство и поведе с 24:18. Въпреки че правеше доста грешки, тимът се възползва от пропуските на съперника и за кратко дръпна с двуцифрена разлика, а на почивката бе напред с 41:34. Темпото се запази и след паузата. Отборът от Плевен поддържаше аванс от няколко точки и преди решителната четвърт бе напред с 58:50. Баскетболистите на Лъчезар Диков отбелязаха 10 безответни точки на старта на заключителния период и поведоха за първи път от началните минути. На свой ред обаче Бавни и яростни отвърна със серия от 11-0 и обърна за 69:60, като този път удържа водачеството си до последно.

Максим Генов бе най-резултатен за победителите с 18 точки. Дабъл-дабъл направиха Венцислав Георгиев (15 точки и 15 борби) и Цветан Тодоров (12 точки и 14 борби). Христо Ангелов също реализира 12 точки. За Чавдар над всички с 16 точки и 14 борби бе Радослав Кочев. Камен Пенчев отбеляза 15 точки, с 12 е Цветослав Острев, а 10 има Габриел Йонков.

 

Мачът за бронзовите медали бе изключително оспорван, като в него Чардафон се наложи над третия в редовния сезон с Вихър Айтос със 77:75. Двубоят премина през много обрати, като победителят бе определен в последните секунди. Миналата година съставът от Габрово също бе трети в региона.

Баскетболистите на Дечо Коешинов поддържаха аванс от няколко точки в началото на срещата, но след 10 минути игра той бе едва 2 – 25:23. Вторият период бе белязан със серия от обрати, без никой да вземе сериозно предимство и на почивката Чардафон имаше минимална преднина – 42:41. Вихър дръпна с 9 точки след паузата, но съперникът му завърши силно третата част, след която възстанови равенството – 57:57. Драмата продължи до последно, като 24 секунди преди края резултатът отново бе равен – 75:75. Отборът от Айтос обаче допусна грешки в решаващите моменти и въпреки че състезателите от Габрово направиха пропуски, две точни стрелби от фаула на играещия треньор Антонио Станков им донесоха успеха.

Димитър Радев бе най-резултатен за победителите с 26 точки (5 тройки). Андреан Деков се отчете с 13 точки, 11 и 7 борби има Стефан Бакалов, а Красимир Александров добави 10 точки. За съперника трипъл-дабъл от 33 точки, 15 борби и 10 асистенции има Стоян Милчов. Стоил Аладжов се отчете с 19 точки и 8 борби.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани