15.7 C
София
сряда, май 8, 2024
НачалоБългарияЛевски удържа финалния щурм на Ямбол (видео)

Левски удържа финалния щурм на Ямбол (видео)

4 поред за шампионите в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски спечели за четвърти пореден и общо шести път в НБЛ. В столичната зала „Триадица“ селекцията на Тити Папазов надви Ямбол с 85:81 в мач от 6 кръг в първенството при мъжете. Шампионите имат в актива си и 1 загуба, както и двубой повече, като заемат първо място в класирането, докато отборът на Тони Дечев е с баланс от 1-5 и е осми.

НАЙ-ДОБРИ: Ивица Радич се отчете с 21 точки и 8 борби за Левски. Марио Литъл добави 20 и 5 асистенции. Николай Михайлов и Венцислав Петков вкараха по 16 точки, като първият допълни сметката си с 6 борби и 7 асистенции. Илайджа Митро-Лонг направи 11 асистенции плюс 8 точки.

Джермая Пейдж бе най-добър за Ямбол с 24 точки и 8 борби. Дарин Иванов и Тадж Ридли останаха с по 12.

КЛЮЧЪТ: Домакините стигнаха до аванс от 19 точки в края на третия период чрез Марио Литъл, Николай Михайлов, Ивица Радич и Венцислав Петков. Ямболии обаче не се отказаха и през последната четвърт се доближиха за 80:83, водени от Тадж Ридли, Дарин Иванов и Джермая Пейдж. Два успешни наказателни удара на Венцислав Петков сложиха точка на спора. 

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 11 декември Левски ще гостува на Спартак Плевен, а ден по-късно Ямбол ще приеме Академик Пловдив. 

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ – ЯМБОЛ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани