6.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияКонстантин Костадинов сред 10-те най-добри млади спортисти на България за 2021 г.

Константин Костадинов сред 10-те най-добри млади спортисти на България за 2021 г.

Крилото получи висока оценка за представянето си през последните 12 месеца

Константин Костадинов намери място сред 10-те най-добри млади спортисти на България за 2021 г. Възпитаникът на Делфин бе привлечен на 13-годишна възраст в школата на испанския гранд Реал Мадрид.

204-сантиметровият баскетболист счупи рекорда за най-млад дебютант в новата история на родния баскетбол, обличайки националния екип на 17 години, 10 месеца и 28 дни. Така той остави зад гърба си имена като Спас Натов, Бойко Младенов, Божидар Аврамов, Йордан Минчев и Цветомир Чернокожев.

18-годишният Костадинов е сочен за суперталант, пред когото предстои бляскаво бъдеще. В момента бургазлията трупа опит с екипа на Палмер Палма в испанската лига LEB Oro. 

Константин Костадинов е на 9-то място в анкетата на Viasport.bg. За Най-добър млад спортист на страната за миналата година бе определен плувецът Йосиф Миладинов. Втори и трети са съответно щангистът Карлос Насар и тенисистът Пьотр Несторов. В десетката са още волейболистът Александър Николов, фигуристката Александра Фейгин, състезателката по планинско колоездене Изабела Янкова, плувецът Калоян Левтеров и боксьорите Уилиам Чолов и Радослав Росенов.

Президентът на женския Септември 97 Юлия Стоянова пък бе отличена с приз „Баскетболен вдъхновител“ на името на големия баскетболист Спас Натов, който си отиде внезапно преди няколко месеца. Стоянова получи наградата за дългогодишната си работа и вдъхновението на стотици деца да се занимават с този спорт. Именно подрастващите бяха и голямата слабост на Спас Натов, поради което наградата носи неговото име.

ПрезGoogle
ИзточникGramofona.com
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани