18.8 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияЛевски с успех във втория мач от финалния турнир в шампионата на...

Левски с успех във втория мач от финалния турнир в шампионата на колички

Столичани победиха Черно море Тича

Левски спечели първия си мач от финалния турнир на държавното първенство по баскетбол на колички във Варна. В зала „Христо Борисов“ тимът надви Черно море Тича с 61:42, като вече е с баланс 3-2. Двубоят пък бе последен за домакините, които завършат участието си в шампионата без успех.

Левски взе инициативата още в началните минути и постепенно започна да трупа аванс, като на почивката се оттегли при 34:20 в своя полза. След паузата за кратко разликата стигна и до 22 точки, а до края столичният тим не изпусна водачеството си.

Антон Фиков бе най-резултатен за победителите с 29 точки, като овладя и 7 борби. Трипъл-дабъл регистрира Георги Иванов – 16, 13 борби и 15 асистенции. 12 точки добави Александър Попов.

За „моряците“ Мартин Иванов завърши с 16 точки, 13 борби и 6 асистенции. Ахмед Ахмед записа 14 и 7 борби.

Държавното първенство завършва в неделя (1 октомври) с дербито между София-Балкан, който вече си осигури титлата, и шампиона от последните три години Левски. Двубоят е от 10.00 ч.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани