13.2 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоБългарияАкадемик приключи подготвителния период със загуба

Академик приключи подготвителния период със загуба

Селекцията на Йордан Янков допусна поражение от Търгу Жиу

Aкадемик приключи със загуба контролите от подготовката си преди 2023/2024. В своята зала „Сила“ тимът на Йордан Янков не успя срещу румънския Търгу Жиу със 79:85.

Джейлън Минет се отчете с 12 точки за Академик Пловдив. Кръстомир Михов добави 11. С по 10 точки завършиха Николай Маринов и Тайлър Криймър, като последният овладя и 5 борби.

Пол Ъндърууд бе най-резултатен за Търгу Жиу с 23 точки, 8 асистенции и 7 откраднати топки. Девън Райт приключи с 19 и 5 борби. Дейвид Дюпри бе много полезен и оформи дабъл-дабъл – 18 точки и 13 борби.

Отборът от северната ни съседка спечели битката под двата ринга, като овладя общо 39 срещу 29 борби за Академик. Освен това, румънците финишираха с повече точки от бърза атака – 30 срещу 15 пловдивчани.

Академик слага край на подготвителния период с баланс от 7-2 в проверките.

Селекцията на Йордан Янков ще постави начало на новия сезон следващата седмица. На 8 октомври (неделя) от 13.00 ч. в зала „Балканстрой“, в Плевен, Академик ще гостува на Спартак в среща от 1 кръг в НБЛ.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани