10 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоБългарияЛевски си тръгна с победа от Шумен (видео)

Левски си тръгна с победа от Шумен (видео)

"Сините" използваха предимството си под коша

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски завърши второто завъртане в НБЛ с победа. Отборът на Димитър Ангелов надигра Шумен със 78:67 в първия мач от 22 кръг в родния елит. Столичани са с баланс от 12-8 и са четвърти в класирането, докато „жълто-зелените“ са последни с 3 успеха и 17 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Джон Флорвиъс бе много полезен за Левски и оформи дабъл-дабъл – 18 точки и 10 борби. Асен Великов се включи от пейката с 16, 6 борби и 6 асистенции. Лъчезар Димитров и Златин Георгиев вкараха по 14 точки, като вторият направи и 8 асистенции.

Георги Кендеров бе най-добър за Шумен с 20 точки. Ишмаел Ел-Амин се отчете с 16, 5 борби и 5 асистенции. Адриян Секулов приключи с 12 точки и 8 борби. Теодор Димитров остана с 10.

РАЗВИТИЕТО: През първата част двата отбора си вкараха по 17 точки. Надлъгването продължи и във втория период преди Джон Флорвиъс, Асен Великов и Момчил Кадиев да изведат гостите напред за 42:30 след 20 минути игра. След паузата въпреки усилията на Георги Кендеров и Ишмаел Ел-Амин, Левски не намали оборотите и стигна до преднина от 20 точки чрез Златин Георгиев и Лъчезар Димитров. Шумен обаче не се отказа и сведе пасива си до 8 точки в последната четвърт с помощта на Адриян Секулов, Ишмаел Ел-Амин и Георги Кендеров. Опитът на Джон Флорвиъс и Златин Георгиев обаче си каза думата и „сините“ стигнаха до успеха с крайното 78:67.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В шампионата при мъжете следва пауза, заради мачовете на националния отбор в предквалификациите за Евробаскет 2025. Той ще бъде подновен в началото на март.

СТАТИСТИКА ОТ ШУМЕН – ЛЕВСКИ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани