23.8 C
София
понеделник, май 6, 2024
НачалоНБАЛеброн Джеймс ще обмисли оттегляне (видео)

Леброн Джеймс ще обмисли оттегляне (видео)

Краля приключи своя 20-ти сезон в НБА

Една от звездите в НБА Леброн Джеймс може да сложи край на своята кариера. Според Bleacher Report, 4-кратният шампион в най-силното първенство в света ще има нужда от време преди да вземе окончателно решение за бъдещето си.

206-сантиметровото крило има още две години от настоящия си договор с Лейкърс, както и още една, която e опция в него. Новината бе обявена след края сезона за „езерняците“ след 0-4 в серията срещу Денвър във финалите на Запад.

По време на пресконференцията след последния мач на своя тим за 2022/2023 38-годишният баскетболист заяви, че има много за какво да мисли. 

„Когато става дума за мен и моето бъдеще в баскетбола, имам много за размисъл“, каза Леброн Джеймс, който приключи своя 20-ти сезон в лигата.

Леброн Джеймс е част от НБА от 2003 г. насам. Във визитката си има титлите в най-силното първенство в света от 2012 г. и 2013 г. с Маями, от 2016 г. с Кливланд и от 2020 г. с Лейкърс.

Реализатор №1 в НБА за всички времена. Носител на 4 награди за Най-полезен играч, както и на 4 такива за MVP на финалите. Има на сметката си още 19 участия в Мача на звездите отвъд океана, а освен това, три пъти e избиран и за Най-полезен в него.

13 пъти попада в Идеалния отбор на сезона в НБА. Освен това, има 3 селекции във Втория тим и 3 в Третия състав. 5 пъти е част от селекцията на защитниците. Новобранец №1 в лигата през 2004 г. Най-добър реализатор в нея през 2007/2008. №1 по асистенции през 2019/2020. Част от Символичния отбор по случай 75-тата годишнина на НБА.

Двукратен златен олимпийски медалист със САЩ от Пекин 2008 и Лондон 2012. Има и бронз от Игрите в Атина през 2004 г., както и трето място от световното първенство в Япония през 2007 г.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

  1. […] „Добре подбран състав. Те имат умни момчета. Имат физика, дълбочина. И още нещо за Нъгетс: те имат Никола Йокич. Когато един човек комбинира такива размери и интелигентност наведнъж и когато прави всичко на такова ниво, не можете да си позволите да правите много грешки срещу такъв човек”, добави 206-сантиметровият баскетболист, който може да сложи края на кариерата си след този сезон. […]

  2. […] Междувременно, анализаторите отвъд океана обявиха, че очакват Леброн Джеймс да се завърне за своя 21-ви сезон в НБА. След последния мач на „езерняците“ от финалите в Западната конференция 38-годишният баскетболист сподели, че има много за какво да мисли.  […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани