14.8 C
София
вторник, април 30, 2024
НачалоНБАДенвър ликува с първа титла на Запад (видео)

Денвър ликува с първа титла на Запад (видео)

Нъгетс ще дебютират във финалите в НБА

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Денвър се класира на финал в НБА за първи път в историята си. Нъгетс триумфираха за първи път в конференцията си в своите 47 сезона, след като затвориха серията срещу Лос Анджелис Лейкърс с 4-0 победи. Това се случи, след като селекцията на Майк Малоун спечели със 113:111 в последния си мач, който се проведе в Ел Ей.

И ОЩЕ: Никола Йокич записа осмия си трипъл-дабъл в плейофите, подобрявайки рекорда на легендата Уилт Чембърлейн от 1967 г. и вече има 8. Центърът приключи двубоя с 30 точки, 14 борби и 13 асистенции, като бе избран и за носител на приза MVP на финалите в Западната конференция, който носи името на Меджик Джонсън.

НАЙ-ДОБРИ: Джамал Мъри допълни сметката на Денвър с 25 точки и 5 асистенции. Арън Гордън добави 22, 6 борби и 5 асистенции. Майкъл Портър Джуниър приключи с 15 точки и 10 борби.

Леброн Джеймс бе над всички за Лейкърс с 40 точки, 10 борби и 9 асистенции. Антъни Дейвис финишира с 21 и 14 борби. Остин Рийвс остана със 17 точки.

КЛЮЧЪТ: Домакините имаха аванс от 15 точки на голямата почивка, но Денвър не се отказа и изнесе силна трета четвърт, която спечели с 36:16, за да излезе напред с 94:89 преди последната част. В нея на двата пъти Лейкърс стигаха до равенство чрез Леброн Джеймс и Антъни Дейвис, но гостите успяха да се справят, водени от Никола Йокич, Джамал Мъри и Арън Гордън.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В битката за титлата в НБА Денвър ще излезе срещу победителя от двойката Маями/Бостън. В серията ще се играе до четири успеха от седем срещи. Първият мач ще бъде на 1 юни.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕЙКЪРС – ДЕНВЪР

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

  1. […] 206-сантиметровото крило има още две години от настоящия си договор с Лейкърс, както и още една, която e опция в него. Новината бе обявена след края сезона за „езерняците“ след 0-4 в серията срещу Денвър във финалите на Запад. […]

  2. […] Денвър триумфира в своята конференция за първи път в историята си след 4-0 победи над Лос Анджелис Лейкърс. В последния двубой селекцията на Майк Малоун надви „езерняците“ със…. […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани