12.6 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоБългари в чужбинаЛатина и Иван Алипиев се разбраха за още един сезон

Латина и Иван Алипиев се разбраха за още един сезон

Крилото отново ще играе в Италия

Иван Алипиев ще остане в Италия и през новия сезон. Крилото ще започне втория си пореден сезон с екипа на Латина от есента, обявиха от клуба в социалните мрежи.

203-сантиметровият баскетболист премина в редиците на Латина през миналата есен, като се превърна в основна фигура в състава. За своя тим Иван Алипиев записва средно по 12.1 точки, 5.2 борби и 1.5 асистенции в общо 25 мача в Серия А2 през 2022/2023.

Преди това Иван Алипиев има периоди в австрийския Аркадия, както и отвъд океана като част от Лойола Меримаунт, с който се изявява в колежанския шампионат в продължение на четири сезона. В кариерата си досега преминава още през БУБА Баскетбол, Левски и Академик София.

Иван Алипиев е част и от мъжкия национален отбор, който участва в третия етап на предварителните квалификации за Евробаскет 2025. Изявите на крилото и колегите му можете да наблюдавате в събота (29 юли) от 18.00 ч. в „Арена Ботевград“, когато България ще приеме Норвегия.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани