14 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияЧерноморец наказа грешките на Балкан (видео)

Черноморец наказа грешките на Балкан (видео)

Шестима с двуцифрен точков актив за бургазлии в Ботевград

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Черноморец отново се изравни на върха в класирането на НБЛ с Рилски спортист. Отборът на Васил Евтимов не остави съмнение срещу Балкан след 95:71 като гост в последния мач от 26 кръг в родния елит, наказвайки повече от 20 грешки, направени от съперника.

И ОЩЕ: Вицешампионите са с баланс от 21-5, колкото имат и самоковци, на първата позиция в класирането. „Зелените“ имат в актива си 15 успеха и 10 поражения, както и двубой по-малко, на четвъртото място.

НАЙ-ДОБРИ: Травис Макконико, който днес празнува рожден ден, реализира 20 точки за победителите. Андрей Иванов добави 16 и 5 борби. Алекс Уандие се отчете с 15 точки и 6 борби. Шон Смит оформи дабъл-дабъл – 14 и 10 борби. Милен Захариев и Тони Троша регистрираха съответно по 12 и 10 точки.

Майки Диксън и Николай Грозев бяха най-резултатни за Балкан с по 14 точки. Димитър Димитров остави срещу името си 13 и 8 борби. Йордан Минчев и Сюприйм Ханна останаха с по 12 и 5 асистенции, като първият грабна и 6 борби.

РАЗВИТИЕТО: Носителят на Купата на България първи дръпна с 10:2 след успешни акции на Травис Макконико, Андрей Иванов и Шон Смит. Домакините отговориха чрез Илиян Пищиков, Димитър Димитров и Йордан Минчев, за да обърнат до 14:13. Все пак „акулите“ реагираха и чрез Милен Захариев, Шон Смит и Тони Троша фиксираха 22:18 в своя полза. Във втория период преднината на бургазлии нарасна на 21 точки, след като Травис Макконико, Тони Троша, Алекс Уандие, Милен Захариев и Андрей Иванов бяха точни, за да фиксират 52:32 на голямата почивка.

След паузата Балкан на няколко пъти сваляше пасива си до 14 точки, воден от Майки Диксън, Димитър Димитров и Йордан Минчев. Защитата на Черноморец обаче не позволи тя да падне под тези стойности, като след 30 минути на таблото бе изписано 72:56 в полза на бургазлии. В последната четвърт ситуацията не се промени, а гостите стигнаха до успеха, оформяйки крайното 95:71 в своя полза.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 28 март Балкан ще играе срещу ЦСКА у дома, докато на 1 април Черноморец ще има двубой срещу Спартак.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – ЧЕРНОМОРЕЦ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани