7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияКУПА БЪЛГАРИЯ 2021: Рилски върна Купата в Самоков след 3-годишна пауза

КУПА БЪЛГАРИЯ 2021: Рилски върна Купата в Самоков след 3-годишна пауза

Трофеят е под №3 в историята на самоковския клуб след лекция над Левски Лукойл

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист вдигна третата си Купа на България в историята. В “Арена Асарел” самоковци победиха Левски Лукойл с 87:69 във финала на турнира, за да триумфират за трети път в последните пет години.

И ОЩЕ: Рилецо има във витрината си още Купите на страната от 2016 и 2018 г. Първата е тях е под ръководството на треньора Росен Барчовски, а тогава в щаба му е настоящият наставник Людмил Хаджисотиров. Удо взе първото си такова отличие като старши-треньор във Велико Търново преди три години, а в ролята на победен отново бе Левски Лукойл.

Николас Карвачо доминираше за Рилски и оформи дабъл-дабъл – 21 точки и 23 борби, като той заслужи приза за MVP на турнира. Павлин Иванов добави 19. Брендън Браун се отчете с 12 точки и 7 асистенции. Алекс Симеонов приключи с 11 и 6 борби.

Данило Тасич бе най-добър за Левски Лукойл със 17 точки, 6 борби и 5 асистенции. Венцислав Петков вкара 15. Христо Захариев остана с 13 точки и 6 асистенции.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Днес Рилски започна вихрено и чрез Николас Карвачо и Алекс Симеонов поведе с 14:5, но не спря дотук и направи 22:10 в своя полза в края на първата част. През втория период Левски Лукойл отговори чрез Тайрън Брейзълтън, Венцислав Петков и Йордан Минчев, за да намали до 20:27. Самоковци обаче не се дадоха и чрез Николас Карвачо, достигнал до дабъл-дабъл още преди почивката, фиксираха 43:31.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: През третата четвърт Рилецо направи преднината си 18 точки чрез Павлин Иванов след две поредни технически нарушения на Левски Лукойл, отсъдени за реакция от пейката и за симулация на Чавдар Костов. Столичани не сбъркаха в три поредни опита зад дъгата за 40:53 чрез Данило Тасич и Чавдар Костов. Рилски отвърна с три снаряда на Павлин Иванов и Брендън Браун за 62:40. Николас Карвачо също напомни за себе си и направи 70:48 в полза на тима от Самоков. През последната четвърт лидерът в НБЛ просто нямаше спиране и трябваше само да фиксира крайния резултат.

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

10 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани