8.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоНБАКакво може да предложи Сакраменто на Александър Везенков?

Какво може да предложи Сакраменто на Александър Везенков?

SDNA разясни вариантите за оферта към българина, която Кингс могат да отправят

Сакраменто има няколко варианта за предложение към Александър Везенков. Според SDNA.gr., една от опциите за оферта на „кралете“ към българина е 3-годишен договор (б.а. – първите два сезона ще са гарантирани, докато третия ще бъде опция).

Според информацията, при този сценарий, 26-годишният баскетболист ще има пред себе си $1 017 781 млн. за първия си сезон в НБА, $1 719 864 млн. за втория и $2 019 699 млн. за третия. Това означава, че сумата ще бъде около $4.76 млн.

Сакраменто взе правата на Александър Везенков за НБА (видео)

Вторият вариант пред Кингс е контракт за 4 години, като две от тях са гарантирани, а другите две са опция. В този случай споразумението ще бъде близо $7 млн., като в последния сезон стойността му ще бъде $2.2 млн.

Съществува вероятност Сакраменто да изчерпи изключението от средно ниво на възнагражданията в името на това да вземе Александър Везенков. В този случай максимумът на договора може да достигне до близо $4.4 млн. за четири години, като заплатите му ще започнат от $1 млн. в дебютния му сезон и ще стигнат до 1.17 млн. в четвъртия.

Генералният мениджър на Сакраменто за Везенков: Той е човек, който може да играе на високо ниво (видео)

Александър Везенков удължи споразумението си с гръцкия гранд Олимпиакос до 2024 г. Това се случи през 2021 г. В него обаче има клауза за откупуване от тим от НБА, която възлиза на $750 000 и може да бъде активирана до 20 юли.

Сакраменто очаква разговор с Везенков по време на Лятната лига в Лас Вегас

Очаква се в следващите дни от Сакраменто да се срещнат с Александър Везенков в Лас Вегас, по време на Лятната лига. Кингс придобиха правата на национала за най-силното първенство в света през миналия месец след трейд от Кливланд, който пък ги получи през 2021 г. от Бруклин около сделката с Джеймс Хардън.

Участникът в Идеалния отбор на Евролигата през 2021/2022 Александър Везенков е избран в драфта на НБА през 2017 г. от Нетс във втория рунд под №57.

Помощник-треньор в Сакраменто: Везенков е наистина много добър играч

Александър Везенков за НБА: Ще помисля кога всичко ще стане факт

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани