12.7 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългари в чужбинаАлександър Везенков - MVP на 2021/2022 в Гърция

Александър Везенков – MVP на 2021/2022 в Гърция

Без отборните успехи, които са най-важните, нямаше да дойде това индивидуално отличие, признава крилото

Александър Везенков добави още една награда към своята колекция. 206-сантиметровият баскетболист бе обявен за Най-полезен играч на последния сезон в гръцкото първенство. 

Според информацията, българинът е получил 69.2% в гласуването сред капитаните и треньорите на 13-те участващи тима в шампионата на южната ни съседка. 26-годишният играч на Олимпиакос е събрал и 28.9% от вота на феновете, както и 77% в гласуването сред представителите на медиите.

Благодаря много на всички, които гласуваха за мен и ме определиха за най-полезен играч за изминалата година. Искам да благодаря на всички в Олимпиакос – президентите, техническия персонал, съотборниците ми, физиотерапевтите и на всички, които работят всеки ден за отбора. Благодаря им, че ме подкрепяха, че ми се доверяваха и ми помагаха много през цялата година. Специални благодарности и на моето семейство, което винаги е до мен и ме подкрепя в трудните моменти. Посвещавам тази награда на тях“, заяви Александър Везенков, който за втори път прибира приза след 2015 г., като тогава е част от Арис.

Без отборните успехи, които са най-важните, нямаше да дойде това индивидуално отличие. Приключихме сезона много успешно, пожелавам здраве на всички мои съотборници и на всички отбори. Пожелавам да имаме интересен нов сезон, с пълни зали, конкуренция и нека най-добрият победи“, казва още шампионът и носител на Купата от Гърция от 2021/2022 с Олимпиакос.

През последната година Александър Везенков участва в 29 мача на Олимпиакос в гръцкия шампионат и записва средно по 15.5 точки, 7 борби и 1.9 асистенции.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани