13.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоНБАПомощник-треньор в Сакраменто: Везенков е наистина много добър играч

Помощник-треньор в Сакраменто: Везенков е наистина много добър играч

Джона Хърскю е наблюдавал играта на българина по време на плейофите в Евролигата през миналия сезон

Един от помощниците в щаба на Сакраменто в НБА през последния сезон Джона Хърскю не скри добрите си думи за Александър Везенков. В края на миналия месец Кингс придобиха права на българина за най-силното първенство в света. Между двете страни се очаква да има и разговори съвсем скоро.

Джона Хърскю е част от щаба на Кингс през последния сезон в НБА. Снимка: Lakeforest.edu

„Надявам се контузията на Везенков да не е сериозна и скоро да е здрав. Откакто клубът придоби правата му за НБА, той е в центъра на дискусиите. Единственото нещо, което мога да кажа в момента е, че той е наистина много добър играч, висок, с добро движение на тялото. Видях това в плейофите на Евролигата срещу Монако, бях в Гърция по онова време. Запознах се още по-добре с играта му от клипове в социалните мрежи. Наистина не знам как ще се развият нещата, защото не се занимавам с тези въпроси, но се надявам да се съгласи и да дойде„, казва пред Gazzetta.gr Джона Хърскю, който в момента се подготвя за Лятната лига в Лас Вегас, където ще бъде в щаба на „кралете“.

Александър Везенков има договор с гръцкия гранд Олимпиакос до 2024 г., но в него има и клауза за откупуване от тим от най-силното първенство в света. През последните няколко седмици за интереса на Сакраменто започна да се говори все повече, след като клубът взе правата на крилото след трейд от Кливланд.

Националът се представи силно през последния сезон с екипа на Олимпиакос и намери място в Идеалния отбор на Евролигата. Освен това, Александър Везенков стигна и до златен дубъл, спечелвайки титлата и Купата на Гърция, като игра и на Финалната четворка в турнира на богатите.

В края на миналата седмица Александър Везенков се завърна и в националния отбор на България в световните квалификации, като достигна до дабъл-дабъл – 29 точки и 11 борби при загубата от Литва със 70:72 в Самоков. Той обаче не бе по екип за срещата срещу Босна и Херцеговина в Сараево, заради травма.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани