Костас Слукас запали искрата на ПАО срещу Макаби (видео)

Гардът регистрира личен рекорд по резултатност в Евролигата

114

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Костас Слукас изведе Панатинайкос до първи триумф в плейофите на Евролигата този сезон. Гардът и колегите му подчиниха Макаби Тел Авив след 95:79 у дома за 1-1 в 1/4-финалната плейофна серия.

НАЙ-ДОБРИ: 34-годишният гръцки баскетболист обнови личния си рекорд по резултатност в Евролигата и приключи с 29 точки за „детелините“ като бе 8/9 при стрелбата си от средно разстояние.

От неговите колеги Янис Папапетру отбеляза 15. Динос Митоглу се разписа с 14 и 6 борби.

Лоренцо Браун бе най-добър за Макаби Тел Авив с 18 точки и 6 асистенции. С по 12 останаха Антониъс Кливланд и Джейк Коен.

КЛЮЧЪТ: Израелският гранд излезе без контузения Уейд Болдуин, а това се отрази. Въпреки че поведоха с 28:20 в края на първата част, гостите не издържаха на натиска на съперника, който обърна нещата в своя полза чрез Костас Слукас, Янис Папапетру и Матиас Лесор за 51:39. След паузата домакините стигнаха до 62:44 в своя полза, но Макаби отговори със серия от 12-0, за да се доближи до 68:71. ПАО си гарантира успеха чрез триото Костас Слукас, Янис Папапетру и Матиас Лесор, което оформи крайното 95:79.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Третият двубой между Макаби Тел Авив и Панатинайкос ще бъде на 30 април от 21.00 ч. в зала „Александър Николич“, в Белград.

СТАТИСТИКА ОТ ПАНАТИНАЙКОС – МАКАБИ

Предишна статияПавлин Иванов даде тон на Сибиу в дуелите за 5-то/8-мо място в Румъния
Следваща статияКоди Милър-Макинтайър създаде доста проблеми на Реал в Мадрид (видео)
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."