11.4 C
София
вторник, април 23, 2024
НачалоБългарияАлександър Везенков за НБА: Ще помисля кога всичко ще стане факт

Александър Везенков за НБА: Ще помисля кога всичко ще стане факт

Доверието в мен на всички в Олимпиакос допринесе за това израстване, казва още крилото

Впечатляващият последен сезон на Александър Везенков oтекна дори отвъд океана. Крилото на Олимпиакос, който има договор с гръцкия гранд до 2024 г., бе забелязан от Сакраменто. От клуба дори планират да проведат разговор с крилото съвсем скоро.

Сакраменто очаква разговор с Везенков по време на Лятната лига в Лас Вегас

Ако някой ден, ако Бог е рекъл, и имам шанс да играя със суперзвездите в НБА, ще видим как ще се развие всичко„, споделя пред Basketnews.lt Александър Везенков.

С играта си през последната година Александър Везенков привлече вниманието и на отбори от НБА. Снимка: Olympiacos B.C.

Част от отбора на „кралете“ в най-силното първенство в света е една от звездите на литовския баскетбол Домантас Сабонис.

Дом вече е суперзвезда. Той се утвърди в НБА. Като млад беше изключително атлетичен и се бореше доста добре. С времето Домантас показа, че може и да подава добре, както и да поема инициативата, когато отборът има нужда от него. Той е универсален играч. Всички виждат как расте. Националният отбор на Литва е много силен, когато има Домантас Сабонис и Йонас Валанчиунас„, казва още крилото на Олимпиакос.

„Най-важното за мен след всички смени на правата ми в НБА е, че за първи път има отбор, който проявява интерес към мен. Това ми дава нови възможности. Не обичам да мечтая. Бих искал да отговаря на въпроса кога може да се случи това, но съм реалист. Ще помисля кога всичко ще стане факт„, допълва 206-сантиметровото крило.

Александър Везенков има обяснение за израстването си през последните години. 

Българинът се превърна в основна фигура за „червено-белите“. Снимка: Olympiacos B.C./Фейсбук

Работих много през лятото, когато имахме четири месеца през последните две години. Първата имахме пауза, заради COVID-19, a втората – защото не играхме в гръцкото първенство. Имах много време за тренировки. Доверието в мен на всички в Олимпиакос допринесе за всичко това. Те се доверяват на способностите ми. Виждаме колко успешен беше последният сезон просто заради културата, която е проникнала в отбора. Опитвам се на 100% да изпълнявам ролята, която ми дава треньорът и тимът да побеждава“, добави той.

Най-важното за нас е да издържим и да покажем, че миналият сезон не беше случайност. Ние го заслужаваме. Най-трудното не е да достигнеш такива висоти, а да останеш на тях. Трябва да продължим работата си и да покажем, че вече втора година можем да постигнем такива високи резултати„, смята Александър Везенков.

26-годишният баскетболист говори и за националния ни отбор, в който се завърна след близо 4-годишна пауза. В световната квалификация срещу Литва шампионът и носител на Купата на Гърция от миналия сезон записа дабъл-дабъл – 29 точки и 11 борби, но България загуби със 70:72.

Везенков се завърна в националния отбор след близо 4-годишна пауза: Снимката е обект на авторско право и е на LAP.BG

От много време не бях играл в националния отбор. Хубаво е да виждам познати и в същото време нови лица в тима. Винаги съм казвал на федерацията, че ако съм здрав, винаги ще помагам. През 2019 г. нашата група беше по-лесна, сега е по-тежка. Трябва да опитаме да останем на това ниво„, е мнението на Александър Везенков.

„Идващото ново поколение е наистина талантливо и разполага с физика, но все още не е опитно. Трябва да помогнем на тези момчета да направят тези стъпки, опитът идва само по време на мачове, в трудни моменти. Те трябва да намерят клубове, където да имат важна роля и да играят през цялата година. Това ще им даде увереност и ще бъде от полза и на националния отбор„, смята играчът, който е част от Идеалния отбор на Евролигата през 2021/2022.

Крилото с дабъл-дабъл срещу Литва. Снимката е обект на авторско право и е на LAP.BG

Александър Везенков сподели и какви са очакванията му за Евробаскет 2022, където България е в група с Белгия, Испания, Черна гора, Турция и Грузия.

Ще играем на европейското първенство, което вече е много важно за нас. Продължаването към втория етап на турнира би било много добър резултат“, завършва националът.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани