10.8 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоЕвропаОще два сезона за французин в Реал Мадрид (видео)

Още два сезона за французин в Реал Мадрид (видео)

Фабиен Козе удължи договора си с "Белия балет"

Реал Мадрид запазва още един от основните си играчи. „Белият балет“ удължи договора на Фабиен Козе до 30 юни 2024 г., съобщиха от клуба в социалните мрежи.

35-годишният баскетболист ще стартира своя шести пореден сезон с мадридчани през есента. С Реал французинът става шампион в Евролигата през 2018 г., а освен това във визитката му личат още 3 титли, 1 Купа на Краля и 4 Суперкупи на Испания.

През миналия сезон Фабиен Козе взе златото в ACB лигата и Суперкупата на Испания, както и игра финал в Евролигата. През 2021/2022 196-сантриметровият гард има средно по 6.4 точки, 1.5 борби и 1 асистенция в общо 27 мача на Реал в испанския елит, както и средни показатели от 8.5 точки, 1.6 борби и 1.4 асистенции в 28 срещи в турнира на богатите.

Преди да се присъедини към Реал Мадрид Фабиен Козе преминава през Льо Авър и Шоле в родината си, през испанския Баскония и през немския Брозе Бамберг. Първенец и носител на Суперкупата на Франция през 2010 г. Носител на злато в немската Бундеслига през 2017 г., когато става и MVP на финалите. Има и Купа на Германия от същата година.

Играч №1 във Франция през 2018 г. и Най-полезен сред баскетболистите в родината си, в ПРО А през 2012 г.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани