9.7 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияЙордан Янков: Отборът трябва да се подобрява

Йордан Янков: Отборът трябва да се подобрява

По-младите момчета трябва да дават повече, допълни наставникът на Академик Пловдив

„Първо искам да кажа, че в последните няколко дни се готвихме така, че да победим. Тактически и физически бяхме добре, но за съжаление до първите 15 минути някъде ни се получаваха нещата, след което класата на Рилски спортист си пролича. Честно казано, Рилски спортист ми харесва много. Как е подреден отборът, как имат на всяка позиция по двама равностойни играчи и със сигурност едно, че ни надиграха, а и второ, са в по-добра форма и играха по-добре от нас. Ние можем да си направим изводи, ще направим анализ и нашият отбор трябва да се подобрява, а по-младите момчета трябва да дават повече и като желание, и като игра на терена“, каза след загубата на Академик Пловдив в Самоков треньорът Йордан Янков.

За двубоя срещу Рилски говори и Антъни Гуджино, който се разписа с 8 точки срещу един от бившите си отбори.

Изиграхме добра първа четвърт, която завърши при 22:20. През втората част като че ли изгубихме малко концентрация и дадохме повече свобода на Рилски. Те са силен отбор и стрелят много добре, а освен това играят много силно на пик енд рол, което прави нещата срещу тях много трудни. Все пак през второто полувреме имахме добри моменти, в които успяхме да намалим изоставането си, но после разликата отново се вдигаше. Смятам обаче, че имаме какво още да покажем и с повече тренировки нещата ще си дойдат на мястото“.

И Академик не успя да спре лидера в НБЛ (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани