7.9 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияЛевски Лукойл нанесе най-тежката загуба на Берое този сезон

Левски Лукойл нанесе най-тежката загуба на Берое този сезон

Столичани се върнаха на пътя на успеха в НБЛ, след като минаха кота 100 за четвърти път през 2020/2021

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски Лукойл попиля Берое с 34 точки разлика – 100:66 като домакин в зала „Универсиада“ в последен мач от 11-и кръг на НБЛ и за четвърти път този сезон вкара гросмайсторските 100 или повече точки. Така столичани нанесоха и най-изразителното поражение на своя съперник през настоящия сезон.
До този момент Левски имаше три двубоя с над 100 отбелязани точки: 108:84 срещу Академик Пловдив на 25-и октомври у дома, 105:75 срещу Ямбол като на 7-и декември като гост, 102:74 срещу Черно море на 29-и декември отново у дома.
За „сините“ успехът е осми от началото на сезон 2020/2021, което им отрежда второ място във временното класиране, веднага след лидера Рилски спортист (9 победи и само 1 загуба). Берое пък се препъна за пети път от есента насам в родния шампионат и се намира на пето място в таблицата, с показатели 5-5. Толкова има и Академик, но пловдивчани имат предимството в директния сблъсък със старозагорци.
И ОЩЕ: В изминалия кръг Левски претърпя болезнена домакинска загуба – едва втора за отбора от началото на сезона, след като бе надигран по категоричен начин с 87:73 в своята зала „Универсиада“ от Рилски спортист, но извади поуки и резултатът е налице. Столичани се завърнаха на пътя на успеха и въпреки, че денят, в който ще са в пълен състав все още е далеч, гледат с надежда към бъдещето.
ЗА СТАТИСТИКАТА: Берое обаче преклони глава броени дни, след като записа успех с 91:79 над Спартак Плевен и продължава да редува силни и слаби двубои в първенството. Далеч за старозагорци изглежда денят, в който ще бъдат способни да демонстрират най-доброто от себе си на терена, което да отговаря и на качествата на звездите на състава.
НАЙ-ДОБРИ: Венцислав Петков остана само на точка от личния си реализаторски рекорд този сезон от 25 точки срещу Академик Пловдив през октомври и се прибра в съблекалнята с 24 (с това се превръща в златната резерва на тима, защото резервите на тима имат общо 28 точки в мача – б.а.) срещу Берое. Данило Тасич наниза 22 точки и овладя 7 борби, Райън Райт се отчете със 17 точки, а Христо Захариев записа дабъл-дабъл от 13 точки и 10 асистенции.
За Берое Николай Стоянов единствен заслужава добри думи и се оттегли от паркета с 15 точки и 6 овладени под коша топки. Много под нивото си се представи капитанът на отбора Павел Маринов, който завърши с 6 точки (1/7 в стрелбата за 2 точки) и 6 борби.
РАЗЛИКАТА: След пробив на капитана Чавдар Костов, разликата за първи път нарасна на страховитите 20 точки в полза на Левски – 77:57, а до края на срещата оставаха цели 9 минути и половина, в които „сините“ не намалиха нито за секунда оборотите нито в нападение, нито в защита, а единственото, което спаси Берое от по-тежка загуба бе, че Тити Папазов пусна на паркета юношите, между които и 17-годишният си син и възпитаник на школата на Буба  – Александър Папазов.

КАКВО ПРЕДСТОИ: И за Левски, и за Берое, изпитанията тепърва предстоят. Само след два дни, момчетата на Константин Папазов ще пътуват за Пловдив на 11-и януари (понеделник), за среща срещу коравия тим на Академик. Ден по-късно, в Стара Загора, тези на Любомир Минчев застават не срещу кого да е, а срещу последния шампион на България – този за сезон 2018/2019 Балкан Ботевград.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ – БЕРОЕ

6 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани