11.1 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоНационални отбориБългария научава съперниците си в квалификациите за Евробаскет 2025 до дни

България научава съперниците си в квалификациите за Евробаскет 2025 до дни

Жребият ще бъде на 8 август в Мюнхен

България ще научи съперниците си за европейските квалификации следващата седмица. Жребият ще бъде изтеглен на 8 август (вторник) от 12.30 ч. в Мюнхен, като ще бъде предаван пряко в YouTube.

Ето кои са всички тимове, които ще участват в квалификациите за Евробаскет 2025:

Белгия, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Кипър, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Франция, Грузия, Германия, Великобритания, Гърция, Унгария, Исландия, Израел, Италия, Латвия, Литва, Черна гора, Нидерландия, Северна Македония, Полша, Португалия, Сърбия, Словакия, Словения, Испания, Швеция, Турция, Украйна;

Общо 32 тима ще бъде разделени в осем групи с по четири. Срещите ще се проведат в три игрови прозореца – 19-27 февруари 2024 г., 18-26 ноември 2024 г. и 17-25 февруари 2025 г. Всеки тим ще има по два мача във всеки игрови прозорец.

Трите най-добри тима от всяка група, с изключение на тези, включващи домакините на Евробаскет 2025, ще се класират за шампионата на Стария континент, който ще бъде след две години. В групите, включващи домакините – Кипър, Финландия, Полша и Латвия, напред ще продължат съответно домакинът и двата най-добри състава.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани