13.5 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоНационални отбориЙордан Минчев: Защитата ни в транзиция беше лоша

Йордан Минчев: Защитата ни в транзиция беше лоша

Трябва да бъдем себе си, да пазим добре и да се борим колкото можем срещу Германия, допълни българският национал

Мислех, че домакините ни превъзхождат доста в борбата. Беше трудно, защото са доста висок състав и ние опитахме всичко, за да ги преборим. Дори и с малко да са взели борбата, това не беше причината, за да загубим мача„, коментира националът на България Йордан Минчев след поражението от Швеция със 70:84 в среща от квалификациите за Евробаскет 2025.

„Те се възползваха от индивидуалната защита едно в едно и бързите атаки, които ни направиха. Защитата ни в транзиция беше лоша. Имат добри играчи, които умеят да дърпат топката напред бързо и да пробиват, а в същото време разполагат и с добри стрелци. Шведите са доста солиден отбор. Със сигурност можеше да се справим доста по-добре, но такава е разликата в момента“, допълни крилото, който грабна 13 борби в тази среща.

„Те се нагодиха на нашия стил. Не успяхме да намерим добри шутове през второто полувреме от далечна дистанция и като цяло мачът вървеше доста тежко за нас. В нападение имахме много малко възможности за бърза атака. Не знам колко точки имаме на бърза атака, но не са повече от 5. Иска ми се да съм по-агресивен, но това не зависи само от мен. Такава е моята роля в националния отбор. Аз бях агресивен – не е нужно да взимам стрелби, мога да го правя и без топка. Опитах да направя абсолютно всичко, което мога“, обясни той.

„Трябва да се освежим максимално бързо, да се подготвим и да нагодим някои неща, които Германия ще ни предостави. Те са нов отбор, но със сигурност очакваме доста здрав сблъсък и трябва да бъдем готови за много физически двубой. Трябва да бъдем себе си, да пазим добре и да се борим колкото можем”, добави Йордан Минчев.

ПрезGoogle
ИзточникNova Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани