11.7 C
София
четвъртък, април 18, 2024
НачалоЕвропаЦървена Звезда върна в редиците си Никола Калинич (видео)

Цървена Звезда върна в редиците си Никола Калинич (видео)

Крилото и сръбският гранд се разбраха за два сезона

Цървена Звезда също не спира да работи по селекцията си за следващия сезон. Сръбският гранд обяви привличането на Никола Калинич, който сложи подписа си под договор за две години.

203-сантиметровото крило познава обстановката в Цървена Звезда от периода си от 2014/2015. Тогава записва средно по 9.2 точки, 3.9 борби и 2 асистенции в общо 24 мача в Евролигата. Първенец в Адриатическата лига със „звездашите“ през 2015 г., като в същата година става шампион на Сърбия и носител на Купата на страната си.

В кариерата си досега 29-годишният баскетболист преминава още през Нови Сад, Спартак Суботица, Войводина, Раднички, Фенербахче и Валенсия. Шампион в Евролигата през 2017 г., когато става и реализатор №1 на финалите в турнира.

Във визитката си Никола Калинич има още 3 шампионски титли, 3 Купи и 2 Суперкупи на Турция. Сребърен медалист от Олимпиадата в Рио де Жанейро през 2016 г., като игра и финал със Сърбия на световното първенство в Испания през 2014 г.

Вижте го сами:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани