9.7 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоЕвропаЙовица Арсич: Това не е максимумът, който можем да дадем

Йовица Арсич: Това не е максимумът, който можем да дадем

Имахме предимство, мога да кажа, че съм доволен от показаното, заяви треньорът на Балкан

Успяхме да ограничим състезателите на Фрибург, които са много силни. Бяхме достатъчно агресивни срещу тях. Имахме баланс при борбите, което беше основно условие, за да бъдем конкурентни. В началото отворихме мача с добри стрелби от тройката и така смятам, че получихме самочувствие. По този начин играхме по-леко и без напрежение. Имахме предимство, мога да кажа, че съм доволен от показаното“, заяви пред БНТ треньорът Йовица Арсич след историческия успех на Балкан във ФИБА Къп и достигането му до 1/4-финалите.

Надявам се Рилски да направи същото и да се срещнем на четвъртфиналите в четвъртък. Това не е максимумът, който можем да дадем. Надявам се да си подобрим играта и играчите, които все още не са на максимално високо ниво, да се включат. Тогава ще покажем друго лице. Много зависи от другите отбори докъде можем да стигнем. Със сигурност ще играем по-добре от това, което сме играли до момента“, допълни наставникът на Балкан.

За българския баскетбол е много важно, ако Рилски успее да победи в следващия осминафинал. Това означава, че България ще има един представител на Финалната четворка във ФИБА Къп, което би било прекрасно. Парма е много силен отбор, но вярвам, че Рилски спортист може да го направи. Успехите на тези два тима и класирането на българския национален отбор на Евробаскет помагат повече деца да тренират и българските играчи да играят с по-голямо самочувствие“, завърши Йовица Арсич.

Категоричен Балкан на 1/4-финал във ФИБА Къп (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани