10.6 C
София
понеделник, май 6, 2024
НачалоНБАИграч на Милуоки отново с приза за Съотборник на годината в НБА

Играч на Милуоки отново с приза за Съотборник на годината в НБА

Жрю Холидей заслужи една от най-вдъхновяващите награди отвъд океана

Баскетболистът на Милуоки Жрю Холидей спечели наградата за Съотборник на годината в НБА. Това обявиха официално от лигата.

За 32-годишния гард това е трети такъв приз в последните четири сезона. В анкетата сред представителите на медиите отвъд океана Жрю Холидей е получил общо 1359 точки, включително 57 първи места. Втори в допитването е Микал Бриджис (Бруклин), а третата позиция е за Стеф Къри (Голдън Стейт).

Наградата за Съотборник на годината в НБА е пример за „самоотвержена игра, ангажираност и отдаденост към отбора“. Историята й наистина е вдъхновяваща. Тя носи името на бившите играчи на Сакраменто Джак Туайман и Морис Стоукс. Двамата делят една съблекалня от 1955 до 1958 г., когато кариерата на Стоукс е прекъсната след травма на главата, предизвикана след падане по време на мач срещу Минеаполис Лейкърс. Заради контузията Стоукс е парализиран, а грижите за него поема именно Джак Туайман.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани