13.6 C
София
вторник, април 30, 2024
НачалоБългарияАлександър Жилев в Идеалната петица на турнир от Европейската младежка баскетболна лига

Александър Жилев в Идеалната петица на турнир от Европейската младежка баскетболна лига

Голямо признание, за което съм много щастлив, признава крилото на БУБА Баскетбол

Крилото на БУБА Баскетбол за юноши до 19-годишна възраст Александър Жилев бе избран в Идеалния отбор на завършилия в Бърно първи турнир от новия сезон на Европейската младежка баскетболна лига. Националът записа средно по 17 точки и 12 борби в четирите мача на отбора си.

БУБА Баскетбол приключи с 2 победи и 2 загуби участието си.

„Изиграхме много хубав турнир. Смятам, че беше много полезен за отбора ни, за да си “сверим часовниците”, да си извлечем поуки и да видим какво ни е нивото. Сега знаем върху какво трябва да работим в следващите месеци. Сигурен съм, че тези мачове ще помогнат на юношите да израснат и като състезатели, и като хора“, коментира старши-треньорът на БУБА Баскетбол Борис Бракалов.

Като цяло смятам, че EYBL турнира беше един много полезен и безценен опит за мен и за отбора. Мисля, че се представихме много по-добре отколкото очаквахме. Благодарен съм на моите съотборници затова, че всеки един от тях се раздаваше на 100%“, добави капитанът Стоян Ангелов.

„Благодаря на нашите треньори за възможността, която ни предоставиха да участваме в този силен международен турнир. За нас участието в подобни турнири е опит, който може да ни помогне за постигане на по-добри резултати в предстоящите ни мачове. Турнирът допринесе да станем по-сплотени като отбор, да не се пречупваме пред по-силни отбори и да играем до края, независимо от разликата във възрастта“, каза играчът Георги Йорданов.

Смятам че се представихме много по-добре от очакваното на EYBL турнира. Успяхме да се сбием с всички отбори и да покажем на какво сме способни, като според мен, това беше главната ни цел, която всеки човек в отбора изпълни. Фактът, че съм попаднал в Идеалната петица на турнира е голямо признание, за което съм много щастлив, сподели Александър Жилев.

ПрезGoogle
ИзточникBubabasket.eu
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани