6.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЕвропаЕвролигата се приближава до приходи от 100 млн. евро

Евролигата се приближава до приходи от 100 млн. евро

Очаква се печалбите за турнира на богатите да нараснат с 15% през следващия сезон

Въпреки промените на ръководни постове в Евролигата, които са в ход, финансовото състояние на най-силната клубна надпревара на Стария континент не е никак лошо. Според испанският сайт „2Playbook“, през 2022/2023 се очаква приходите в турнира на богатите да нараснат с 15% на годишна база и да достигнат до 100 млн. евро. 

Според информацията, след 30-те процента загуби от продажбите в първата година на пандемията от коронавирус, Евролигата е успяла да се възстанови през 2020/2021 и да надхвърли приходите си от 2018/2019. Това означава, че ще се увеличат и печалбите за клубовете, като се очаква да бъдат надхвърлени с 3 пъти повече тези от 2014/2015.

През следващия сезон в най-силната клубна надпревара на Стария континент няма да участват руски отбори, заради войната в Украйна. На тяхно място почитателите на европейския баскетбол ще наблюдават тимове като Валенсия, Виртус Болоня и Партизан.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани