10.2 C
София
понеделник, май 6, 2024
НачалоНБАДалас стопира устрема на Голдън Стейт (видео)

Далас стопира устрема на Голдън Стейт (видео)

Маверикс измъкнаха победата в последните секунди

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Далас регистрира своята 47-ма победа в НБА този сезон. На свой терен Маверикс поставиха на колене Голдън Стейт след 108:106, спирайки серията от шест поредни успеха на съперника в най-силното първенство в света.

НАЙ-ДОБРИ: Пи Джей Уошингтън изнесе най-силния си мач за Далас откакто бе трейднат от Шарлът, като наниза 32 точки плюс 5 борби и 5 откраднати топки. При стрелбата си от игра крилото бе 12/18, включително 5/8 от тройката.

От неговите колеги Кайри Ървинг се отчете с 26 точки, 8 борби и 7 асистенции. Тим Хардуей Джуниър се включи от пейката с 13.

Стеф Къри бе най-добър за Голдън Стейт с 28 точки, 6 борби и 5 асистенции. Клей Томпсън приключи с 16. С по 14 точки останаха Гари Пейтън II и Брандън Поджемски, като последният направи и 5 асистенции.

КЛЮЧЪТ: Маверикс имаха аванс от 16 точки още в първата част, но Голдън Стейт не се отказа и се върна в последната, за да стигне до равенство за 106:106 след кош на Стеф Къри 13 секунди преди края. Във финалните секунди Пи Джей Уошингтън не сбърка и донесе успеха на домакините, оформяйки крайното 108:106.

И ОЩЕ: Лука Дончич не взе участие в двубоя, заради болки в дясното коляно.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Утре от 22.30 ч. Далас ще играе срещу Хюстън, докато в понеделник Голдън Стейт ще спори с Юта.

СТАТИСТИКА ОТ ДАЛАС – ГОЛДЪН СТЕЙТ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани