21.4 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоНБАСтеф Къри, Клей Томпсън и Голдън Стейт сред победителите от наградите ESPY...

Стеф Къри, Клей Томпсън и Голдън Стейт сред победителите от наградите ESPY (видео)

Уориърс прибраха четири от призовете по време на церемонията

Лидерът на Голдън Стейт в НБА Стеф Къри бе домакин на наградите ESPY, които се връчват всяка година и отбелязват значими постижения в спорта. Събитието се проведе в „Долби Тиътър“, в Лос Анджелис.

4-кратният шампион в НБА с Голдън Стейт спечели приза за Най-добър баскетболист в лигата. Стеф Къри прибра и този за Най-добро представяне при поставяне на рекорд, след като през миналия сезон подобри постижението на Рей Алън за най-много отбелязани тройки в историята на най-силното първенство в света.

„Аз съм вторият играч от НБА, на когото е поверено домакинството на тази церемония. Леброн Джеймс беше домакин през 2007 г. след загуба на финала. Какво да кажа, да го правиш след победа е по-приятно“, пошегува се Стеф Къри.

Съотборникът на Къри в Уориърс Клей Томпсън взе наградата за Най-добро завръщане. През януари гардът облече отново екипа на Уориърс след повече от две години извън терените в НБА, заради контузии. Редом до Стеф Къри Клей Томпсън помогна на Голдън Стейт да спечели златото през миналия сезон след 4-2 победи в серията с Бостън.

Най-добрите ми спомени от детството са, когато баща ми ме водеше в „Стейпълс сентър“ като малък. Докато той коментираше мачове, аз гледах какво прави Коби Брайънт. Не знам дали Ванеса гледа тази церемония, но искам да благодаря на нея и трите й прекрасни дъщери. Мислим за Коби и Джиджи всеки ден. Докато се възстановявах, четях книга за Коби. Моментите, в които го гледах как играе, са най-хубавите ми спомени. Той ме вдъхнови да бъда това, което съм днес„, сподели Клей Томпсън.

Четвъртият приз от наградите ESPY за Голдън Стейт бе за Най-добър отбор. За най-добра баскетболистка пък бе избрана 2-кратната шампионка в WNBA Кандис Паркър.

Наградите ESPY са учредени през 1993 г., а победителите се определят от гласовете на феновете.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани