19.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЕВРОБАСКЕТ 2022ЕВРОБАСКЕТ 2022: Чехия хвана последния влак за Берлин (ВИДЕО)

ЕВРОБАСКЕТ 2022: Чехия хвана последния влак за Берлин (ВИДЕО)

Селекцията на Ронен Гинсбург отказа Израел в последния си мач от груповата фаза

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Чехия трябваше да изчака до последно, но достигна до втората фаза на европейското първенство. Пред своите фенове в Прага момчетата на Ронен Гинсбург отказаха Израел с 88:77 във финалния си двубой от група D на шампионата на Стария континент.

И ОЩЕ: Чехите имат баланс от 2-3 и са четвърти, оставяйки последния си съперник на пета позиция със същия актив, но с предимство в директния сблъсък.

НАЙ-ДОБРИ: Войтех Хрюбан наниза 25 точки за Чехия, от които 5 тройки. Ян Весели добави 16, 7 борби и 5 асистенции. Томаш Саторански остана на крачка от трипъл-дабъл – 14 точки, 8 борби и 11 асистенции.

Ям Мадар бе най-резултатен за Израел с 16 точки и 5 асистенции. Томер Гинат вкара 15 плюс 6 борби. С по 12 точки в съблекалнята се прибраха Дени Авдия и Рафаел Менко, като първият допълни сметката си с 8 борби и 11 асистенции.

КЛЮЧЪТ: Доминиращото първо полувреме на домакините завърши при 53:37 в тяхна полза и накара всички да си помислят, че мачът почти е приключил. Вместо това през третата четвърт Израел направи страхотна серия, връщайки се в играта след 25:14, за да намали до 62:67. В последните 10 минути обаче Войтех Хрюбан и Томаш Саторански прогониха всяка израелска надежда, резервирайки билет на своя тим за 1/8-финалите.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 11 септември (неделя) Чехия ще се изправи срещу Гърция в мач от елиминациите на Евробаскет 2022.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕХИЯ – ИЗРАЕЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани