14 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоЕВРОБАСКЕТ 2022ЕВРОБАСКЕТ 2022: Гърция попиля Естония (ВИДЕО)

ЕВРОБАСКЕТ 2022: Гърция попиля Естония (ВИДЕО)

5 поред за отбора от южната ни съседка в Милано

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Гърция завърши на върха в своята група в края на първия етап на Евробаскет 2022. В Милано селекцията на Димитрис Итудис не се затрудни с Естония след 90:69 в мач от група C на шампионата на Стария континент.

И ОЩЕ: Отборът от южната ни съседка продължава без поражение на европейското – с баланс от 5-0. Естонците отпадат от надпреварата след 1 успех и 4 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Янис Адетокунбо, който завърши двубоя с леко изкълчване на глезена, се отчете с 25 точки и 5 борби за Гърция. Костас Слукас добави 11.

Сийм-Сандър Вене бе най-добър за Естония с 19 точки. По 12 вкараха Янари Йосаар и Кер Крийса, като първият грабна и 7 борби.

КЛЮЧЪТ: Гърците бяха по-точни в стрелбата от игра – 50% срещу 38% за съперника. Янис Адетокунбо и компания допуснаха и по-малко технически грешки – 13 срещу 22 за балтийците.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Гърция ще участва в следващата фаза на европейското, която стартира на 10 септември и ще се проведе в Берлин.

СТАТИСТИКА ОТ ЕСТОНИЯ – ГЪРЦИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани