15.7 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоЕВРОБАСКЕТ 2022ЕВРОБАСКЕТ 2022: Франция взе дуела срещу Босна и Херцеговина (ВИДЕО)

ЕВРОБАСКЕТ 2022: Франция взе дуела срещу Босна и Херцеговина (ВИДЕО)

Успех №3 за олимпийския вицешампион в Кьолн

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Франция постигна трета поредна победа на Евробаскет 2022. В Кьолн селекцията на Венсан Коле повали Босна и Херцеговина след 81:68 в мач от група B на шампионата на Стария континент.

И ОЩЕ: Французите имат в актива си и 1 поражение, което ги праща в следващата фаза на европейското. Босненците, които са с баланс от 2-2, от своя страна ще се надяват Унгария да бие Литва по-късно днес. Ако това не се случи, то отборът на Адис Бечирагич ще излезе срещу „балтийските гиганти“ утре (7 септември) от 15.30 ч. в директен спор за квота за Берлин.

НАЙ-ДОБРИ: Гершон Ябуселе се разписа с 15 точки и 5 борби за Франция. По 14 добавиха Еван Фурние и Томас Юртел, като последният бе близо и до трипъл-дабъл след 7 борби и 8 асистенции. Руди Гобер оформи дабъл-дабъл – 11 точки и 12 борби.

С по 14 точки най-резултатни за Босна и Херцеговина бяха Юсуф Нуркич, Миралем Халилович и Джанан Муса, като първият грабна и 10 борби. Джон Робърсън остана с 13.

КЛЮЧЪТ: След равностойни първи 10 минути Франция достигна до двуцифрен аванс през втория период след силна игра в защита, водена от Руди Гобер и Гершон Ябуселе. Венсан Поарие също помогна, а тимът му водеше с 44:34 след 20 минути игра. След паузата Босна и Херцеговина не успя да намери своя ритъм в стрелбата зад дъгата, а двата състава допуснаха и много грешки – по 19 от две страни.

СТАТИСТИКА ОТ БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА – ФРАНЦИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани