22 C
София
вторник, април 16, 2024
НачалоЕВРОБАСКЕТ 2022ЕВРОБАСКЕТ 2022: Турция си свърши работата срещу Белгия (ВИДЕО)

ЕВРОБАСКЕТ 2022: Турция си свърши работата срещу Белгия (ВИДЕО)

Алперен Шенгун и Фуркан Коркмаз комбинираха 40 точки за победителите

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Турция се върна на правилния път след загубата от Грузия отпреди два дни. В Тбилиси селекцията на Ергин Атаман се справи с Белгия със 78:63 в мач от група А на европейското първенство.

И ОЩЕ: Турците вече са с баланс от 3-1 и ще си гарантират място в следващата фаза, ако по-късно днес Испания победи Черна гора или България спечели срещу Грузия. Белгийците от своя страна имат 2 успеха и 2 поражения, а утре (7 септември) ще се борят за билет за Берлин в дуел срещу България от 17.15 ч.

НАЙ-ДОБРИ: Алперен Шенгун даде тон на Турция с 24 точки, 8 борби и 6 асистенции. Фуркан Коркмаз добави 16 и 5 борби. Еркан Османи вкара 12 точки.

Харис Братанович бе най-добър за Белгия с 15 точки и 5 борби. Ханс Ванвийн остана с 11.

КЛЮЧЪТ: Отборът от южната ни съседка демонстрира по-точен мерник в стрелбата от игра – 52.6% срещу 37.3% за Белгия. Момчетата на Ергин Атаман започнаха срещата с 20:6 в първата част и до финалната сирена не изпуснаха контрола над двубоя.

СТАТИСТИКА ОТ БЕЛГИЯ – ТУРЦИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани