17.1 C
София
сряда, април 17, 2024
НачалоЕВРОБАСКЕТ 2022ЕВРОБАСКЕТ 2022: Испания влезе с гръм и трясък във втората фаза (ВИДЕО)

ЕВРОБАСКЕТ 2022: Испания влезе с гръм и трясък във втората фаза (ВИДЕО)

"Ла Фурия" взе със себе си Турция

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Испания си гарантира място сред участниците във втората фаза на европейското първенство. В Тбилиси отборът на Серджо Скариоло не се затрудни с Черна гора след 82:65 в мач от група А на турнира.

И ОЩЕ: Испанците вече имат баланс от 3-1, колкото има и Турция, която също продължава напред, а утре (7 септември) от 14.30 ч. двата състава ще спорят за първото място в група А. Черногорците, които са с 2-2 и са четвърти, в сряда от 20.00 ч. ще излязат срещу Грузия.

НАЙ-ДОБРИ: Дарио Бризуела се разписа с 18 точки за Испания. Уили Ернангомес оформи дабъл-дабъл – 14 и 13 борби. Лоренцо Браун и Хайме Прадиля вкараха по 12 точки, като първият направи и 7 асистенции.

Владимир Михайлович бе най-резултатен за Черна гора с 18 точки. Марко Симонович се отчете с 11. Кендрик Пери остана с 10 точки и 9 асистенции.

КЛЮЧЪТ: Испанците нямаха никакво намерение да се отпускат и след една част вече имаха двуцифрен аванс за 27:17. Втория период отново мина под диктовката на световния шампион, който воден от Дарио Бризуела и Лоренцо Браун, стигна до 53:31 на голямата почивка. След паузата „Ла Фурия“ не изпусна контрола на двубоя.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНА ГОРА – ИСПАНИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани