18.5 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоЕВРОБАСКЕТ 2022ЕВРОБАСКЕТ 2022: Торнике Шенгелия призна за смъртни заплахи

ЕВРОБАСКЕТ 2022: Торнике Шенгелия призна за смъртни заплахи

Грозна ситуация, лесно можеше да бъде избегната и от двете страни, е мнението на грузинския национал

Един от играчите, които според турските медии, са замесени в боя в коридора на залата в Тбилиси отпреди два дни, Торнике Шенгелия сподели какво смята той за случилото се. Грузинецът призна за смъртни заплахи и агресия от страна на турски фенове. 

ЕВРОБАСКЕТ 2022: Скандал в Тбилиси: Нападнаха играч на Турция

Грозна ситуация, възникнала изневиделица. Това можеше лесно да бъде избегнато и от двете страни. От една страна, бихме могли да реагираме по различен начин и да не позволим на емоциите ни да надделеят над нас. Можехме да се справим по-добре, без да реагираме на провокации. Но ние реагирахме като хора, като мъже, изразихме нашата позиция“, казва Торнике Шенгелия.

„От друга страна, когато конфликтът започне на терена, той винаги трябва да остава там. Не можете да молите играчи от други отбори пред техните приятели, семейства и хиляди фенове да отидат на среща в съблекалните, за да продължите да уреждате нещата там„, казва още грузинецът.

„Когато отидохме в съблекалнята, провокациите от страна на противника продължиха. Наричаха ни по всякакъв начин и ни показваха с жестове къде трябва да отидем, за да се бием. Изявленията на медиите от турска страна нарисуваха съвсем различна картина, което предизвика агресия от страна на турските фенове към нас и семействата ни. Агресия, която включва много груби послания и смъртни заплахи“, завърши Торнике Шенгелия, който не участва на европейското, заради контузия, но подкрепя колегите си.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани