17.4 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоЕВРОБАСКЕТ 2022ЕВРОБАСКЕТ 2022: Дий Бост: Благодарен съм за това, което ми се случи...

ЕВРОБАСКЕТ 2022: Дий Бост: Благодарен съм за това, което ми се случи (ВИДЕО)

Имам много любими моменти с този отбор, създадох приятелства, добави гардът след последния си мач за България

Дий Бост изигра последния си мач за България. Това се случи при загубата от Белгия с 80:89 в петия двубой на „лъвовете“ в група А на Евробаскет 2022. С това поражение нашите приключиха участието на турнира с баланс от 1-4.

„Този мач бяхме равностойни на съперника. Някои отсъждания на реферите не бяха Ок. Това се случва в два поредни двубоя. Тук изиграхме някои наистина страхотни срещи. Тези моменти тук са само част от специалните такива с екипа на България. Имам много любими моменти с този отбор, създадох приятелства. Благодарен съм за това, което ми се случи„. заяви пред БНТ Дий Бост, който се превърна във водеща фигура за България в последните шест години.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от BulgarianBasketballFederation (@bf_basketball)

Дий Бост дебютира с екипа на представителния ни тим през 2016 г., в квалификациите за предишното европейско. След това участва и в предквалификациите и пресявките за световното първенство през 2019 г. За България той има мачове и в квалификациите за Евробаскет 2022, както и в първия етап на пресявките за следващото световно първенство.

През миналия месец Дий Бост бе част от състава ни и в първите два двубоя от предварителните квалификации за Евробаскет 2025. Както по-рано през лятото той заяви, за него това бе последна надпревара с „лъвовете“, в която записва средно по 14 точки, 4 борби и 8.4 асистенции (б.а. – първи по този показател на европейското в момента) в общо 5 срещи.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани