10.2 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияРилски спортист си свърши работата у дома срещу Ямбол

Рилски спортист си свърши работата у дома срещу Ямбол

Самоковци взеха преднина още преди почивката

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист даде успешен старт на плейофите в НБЛ. В своята „Арена Самоков“ отборът на Людмил Хаджисотиров се справи с Ямбол с 91:68 и излезе напред с 1-0 победи в 1/4-финалната плейофна серия в родния шампионат.

НАЙ-ДОБРИ: Трей Портър се отчете с 18 точки и 8 борби за Рилски спортист. Алекс Симеонов добави 14 и 7 борби. Ей Джей Хес и Барет Бенсън се разписаха с по 12 точки, като вторият овладя и 12 борби за дабъл-дабъл.

Джеремая Пейдж се завърна за Ямбол с 18 точки. Александър Матушев остана с 11.

РАЗВИТИЕТО: След няколко смени на водачеството в началото ямболии все пак стигнаха до 16:12 в своя полза, след като Марин Маринов и Джеремая Пейдж бяха точни. Коди Карлсън намали пасива на Рилецо на точка, но Дарин Иванов не сбърка за 19:14. Два успешни наказателни удара на Деян Карамфилов сложиха точка на първата част след 16:19. През втория период самоковци започнаха със серия от 12-0, дело на Златин Георгиев, Барет Бенсън и Ей Джей Хес, за да обърнат до 27:21. Ямбол отвърна чрез Георги Герганов и Дарин Иванов, но Алекс Симеонов и Трей Портър изведоха Рилецо до 45:30 след 30 минути игра. След паузата домакините не се забавиха и увеличиха преднината си до 27 точки, водени от Трей Портър, Алекс Симеонов и Барет Бенсън и до финалната сирена не изпуснаха лидерството.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до две победи от три срещи. Мач №2 между Ямбол и Рилски спортист ще бъде на 5 май от 18.30 ч. в зала „Диана“. 

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – ЯМБОЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани