14 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияДимитър Ангелов: Момчетата удържаха тежък двубой

Димитър Ангелов: Момчетата удържаха тежък двубой

С няколко добри нападения и защити успяхме да спечелим мача, допълни треньорът на Левски

„Ние нямаме отбор, който може да вкара 100 точки. Имаме тим, който трябва да пази защита и да ограничи съперника, както и да стои близо. Играхме с четирима баскетболисти под 20 години, които се включиха страхотно. Искам да ги поздравя. Ние нямаме класата да вкарваме 100 точки на мач„, заяви треньорът на Левски Димитър Ангелов след успеха на своя тим над Академик в Пловдив със 78:76.

Домакините са изпълнили 40 фаула, ние – 26. Последните 6 са във финалната минута тактически, така че това са двойно повече нарушения. Съгласен съм с твърдата игра, но смятам, че бяха пропуснати няколко нарушения в наша полза. Радвам се, че момчетата удържаха този тежък двубой. Академик играе здраво. С няколко добри нападения и защити успяхме да спечелим мача, каза още наставникът на „сините“, които са с баланс от 4-1 в НБЛ.

Миналата седмица имахме специална тренировка за фаулове. Не може професионален отбор да стреля 50% от наказателната линия. Лъчезар Димитров е важен играч за нас. Ние нямаме дълга ротация като претендентите за призовите места. Проблем е, когато даден играч натежи с лични нарушения. Това ни е слабост, нямаме възможност да се подсилим. Борим се със зъби и нокти, играем да спечелим мач по мач. Ние нашата работа в защита си я свършихме. Изпуснахме в началото много отворени стрелби, което се отрази на резултатността. Беше редно да коригираме това след голямата почивка“, допълни бившият национал.

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани