20.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияЙордан Янков: Разликата дойде от процента вкарани тройки от страна на гостите

Йордан Янков: Разликата дойде от процента вкарани тройки от страна на гостите

Ние сме един отбор и трябва да стоим заедно, смята наставникът на Академик

„Искам да поздравя Левски. В скъсения състав показа характер в края на мача, за да го спечели. Разликата дойде от процента вкарани тройки от страна на гостите. Ние в нашата зала само с 14% от тройката е много трудно да победим някой отбор от лигата. На това явно трябва да наблегнем. Ние можем да вкарваме далечни стрелби, но от началото на официалните ни мачове изпитваме доста голяма трудност. Има доста голям брой длъжници в нашия отбор, които трябва да започнат да показват играта, заради която са взети в тима„, коментира наставникът на Академик Йордан Янков след поражението от Левски със 76:78.

„Няма как да знам какво се е объркало в последната атака. Лош пас и лошо овладяване на топката, което води до грешка. Не смятам, че защитата на гостите е била изненадваща, просто една грешка, която в края ни коства шанс да изравним или да победим. Съжалявам, за което, но това е баскетболът. Хубавото е, че сме направили само 10 грешки, което за нашия отбор е похвално, допълни наставникът на пловдивчани, които имат 1 успех и 4 поражения в шампионата до момента.

Джейлън Минет е един от основните ни реализатори, неговото напускане наклони везните в другата посока. Смятам, че щеше да се разиграе през второто полувреме, ако бе получил тази възможност. Въпросителни нарушения срещу Тайлър Криймър, но така са преценили реферите, така са свирили“, каза още той.

Не смятам, че селекцията е толкова богата. Аз съм от треньорите, които обичат да въртят целия състав. Не искам да разделям играчите на титуляри и резерви. Ние сме един отбор и трябва да стоим заедно. Победите ще дойдат, само ако стоим заедно. Надявам се отборът да гради характер. Джералд Лидел може да даде много повече на отбора. До този момент не е показал и 50% от играта, която може да показва. Срещу Берое ще ни е трудно. Още не съм им гледал мачовете, така че тактически не мога да кажа повече, но показват добра игра и трябва да се подготвим добре”, смята Йордан Янков.

ПрезGoogle
ИзточникМаx Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани