19.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияЛевски издържа срещу Академик в Пловдив (видео)

Левски издържа срещу Академик в Пловдив (видео)

Победа №4 за носителя на Купата и Суперкупата в родния елит през този сезон

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски записа четвърта победа в НБЛ през този сезон. Отборът на Димитър Ангелов отказа Академик със 78:76 като гост в драма, която беляза последния мач от 5 кръг в родния елит. „Сините“ имат в актива си и 1 загуба, с което се нареждат на трето място в класирането, докато пловдивчани са с 1 успех и 4 поражения на 10-тата позиция.

НАЙ-ДОБРИ: Алън Арнет вкара 20 точки за Левски. Дабъл-дабъл оформи Джон Флорвиъс – 15 точки и 12 борби. Асен Великов финишира с 12 точки, 9 борби и 7 асистенции.

Джъстин МакКол бе над всички за Академик с 19 точки и 9 борби. Мартин Маринов регистрира 16 и 5 борби. С по 10 точки останаха Тайлър Криймър и Кръстомир Михов, като първият овладя и 16 борби.

РАЗВИТИЕТО: След равностойно първо полувреме, завършило при равенство за 32:32, Академик поведе с 6 точки след успешни акции на Джъстин МакКол, Мартин Маринов и Тайлър Криймър за 43:37. Левски отговори чрез Алън Арнет, Димитър Маринчешки и Момчил Кадиев и на няколко пъти стигна до равенство. Домакините обаче не се огъваха и чрез Томислав Минков, Кръстомир Михов и Мартин Маринов фиксираха 58:56 в своя полза. През последните 10 минути надлъгването продължи преди Асен Великов и Джон Флорвиъс да дадат преднина от 5 точки на Левски за 68:63. Джъстин МакКол и Мартин Маринов държаха съперника близо до последните секунди за 76:77. 0.9 секунди преди края Джон Флорвиъс вкара веднъж от фаул линията за 78:76 в полза на носителя на Купата и Суперкупата на България. До края никой повече не успя да отбележи и успехът отиде в актива на столичани.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 10 ноември Левски ще приеме Шумен, докато два дни по-късно Академик ще гостува на Берое.

СТАТИСТИКА ОТ АКАДЕМИК – ЛЕВСКИ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

  1. […] „Ние нямаме отбор, който може да вкара 100 точки. Имаме тим, който трябва да пази защита и да ограничи съперника, както и да стои близо. Играхме с четирима баскетболисти под 20 години, които се включиха страхотно. Искам да ги поздравя. Ние нямаме класата да вкарваме 100 точки на мач„, заяви треньорът на Левски Димитър Ангелов след успеха на своя тим над Академик в Пловдив със 78:76. […]

  2. […] „Искам да поздравя Левски. В скъсения състав показа характер в края на мача, за да го спечели. Разликата дойде от процента вкарани тройки от страна на гостите. Ние в нашата зала само с 14% от тройката е много трудно да победим някой отбор от лигата. На това явно трябва да наблегнем. Ние можем да вкарваме далечни стрелби, но от началото на официалните ни мачове изпитваме доста голяма трудност. Има доста голям брой длъжници в нашия отбор, които трябва да започнат да показват играта, заради която са взети в тима„, коментира наставникът на Академик Йордан Янков след поражението от Левски със 76:78. […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани