10.6 C
София
понеделник, май 6, 2024
НачалоНБАДжейсън Тейтъм за Коби: Той е една от причините да съм в...

Джейсън Тейтъм за Коби: Той е една от причините да съм в НБА

Коби е моят идол, така че винаги, когато мога, го почитам, признава баскетболистът на Бостън

Четири години изминаха откакто баскетболният свят загуби една от легендарните си фигури Коби Брайънт. На днешния ден през 2020 г. 5-кратният шампион в НБА с Лейкърс си отиде от този свят, заедно с дъщеря Джиана и още седем души след катастрофа с хеликоптер в Калифорния.

Един от играчите в НБА, който попива от опита на Коби, е Джейсън Тейтъм. MVP от последното издание на Мача на звездите през 2023 г. си спомни за своя идол.

„Тежко е. Все още не мога да повярвам, че Коби не е тук. Съжалявам, защото ми се искаше да му се обаждам по-често. Иска ми се да му бях изпращам повече съобщения. Винаги съм смятал, че е много зает, не исках да го притеснявам. Ние се познавахме много добре. Казваше ми да му пиша и да му звъня често. Имах толкова много въпроси, на които исках да знам отговорите. Трябваше да го търся повече и това ще ми бъде като урок“, признава баскетболистът на Бостън.

„Начинът, по който въздействаше на хората, е това, което всички помнят и до днес. Аз бях едно дете, което е израснало далече от Лос Анджелис, но като малък гледах как играе, как говори, как тренира и просто исках да открадна повече от личността му, от начина, по който мислеше. Невероятно е как някой, който е толкова далече от теб, може да има такова влияние върху теб. Той е една от причините да съм днес в НБА и да съм това, което съм. Стигнах до лигата, за да мога да се докосна до него. Той е моят идол. Така, че винаги когато мога, го почитам„, каза още 25-годишният баскетболист, който ще гледаме и в следващото издание на Мача на звездите в НБА през февруари в Индианаполис.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани