6.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияЗлатин Георгиев пред BBALL.BG: Всеки ден влизам в залата с мотивацията, че...

Златин Георгиев пред BBALL.BG: Всеки ден влизам в залата с мотивацията, че ще се занимавам с любимия ми спорт, защото няма да е още дълго

Бих казал на младите да тренират здраво и да следват мечтите си, но и да не се отказват, споделя крилото на Левски

Един от най-опитните играчи в НБЛ Златин Георгиев носи екипа на Левски. Крилото наскоро за кратко бе част от Спартак Плевен, но след това се завърна в редиците на столичани, които се борят с финансови проблеми.

Пред BBALL.BG Златин Георгиев говори за ситуацията около себе си, за Левски, за младите играчи и за родния елит. Ето какво сподели той:

– Какво се случи с трансфера ти в Спартак и какво те върна в Левски?

– Всичко беше перфектно в Спартак. Искам още един път да им благодаря, че така топло ме приеха. Просто така го почувствах и реших да се върна в Левски, където мисля да си завърша кариерата. 

– Започнахте добре шампионата, но след това влязохте в една серия от поредни загуби. Как се отразява това на един отбор, който има и немалко млади състезатели? 

Започнахме много добре сезона, но се случи контузията на Лъчо Димитров и това много ни повлия. Загубихме много наши спечелени мачове в последните минути, но това е спорта, не може само да се побеждава. Отразява се доста тежко на младите, защото те не са били в такава ситуация и това им влияе на играта, но трябва да се мине и през такива моменти. 

– Напускането на двама от играчите в лицето на Джон Флорвиъс и Алън Арнет е сериозен удар за тима. Как може да се компенсира тази празнина?

– Много е трудно като напуснат двама основни играчи, защото отборът е разчитал много на тях последната година и половина. Когато ги няма, има дупка, която трябва някой да я компенсира, а това става трудно с млади играчи като нашите. 

– Ти си един от най-опитните играчи не само в Левски, но и в НБЛ. Ако трябва да дадеш няколко съвети на по-младите, кои биха били те?

Бих им казал да тренират здраво и да следват мечтите си, но и да не се отказват когато има такива трудни моменти, както се случи в нашия отбор. Всичко зависи от тях – дали ще играят или ще стоят на пейката. 

– В трудната ситуация, в която се намира Левски, какви ви мотивира да влизате в залата всеки ден?

– Мотивираме всеки ден товакато знам, че ще се занимавам с любимия ми спорт, защото няма да е още дълго време. Младите не им се отразява чак толкова тази ситуация в клуба, защото са млади и не трябва това да им е водещето нещо в този момент.

– Как ти се струва конкуренцията в първенството този сезон?

Мисля, че тази година отборите са много равностойни и заради това има и такива резултати. Всеки може да победи всеки и това е интересно за зрителите. 

– Какви са твоите цели с Левски?

Моите цели с Левски са да играем добър баскетбол, какъвто искат треньорите от нас и да спасим тима да го има и занапред. 

– Пожелай нещо на феновете, които ви гледат всяка седмица…

Искам да ги призова да идват в залата всеки мач, защото те ни трябват в тези трудни времена за нашия отбор. С тях може да играем още по-добър и успешен баскетбол. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани