16.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоНационални отбориДенис Шрьодер: Баскетболът е страхотен спорт и се надявам да спечелим уважение...

Денис Шрьодер: Баскетболът е страхотен спорт и се надявам да спечелим уважение за това, което постигнахме

Чакахме това от дълго време, добави капитанът на Германия

Капитанът на Германия Денис Шрьодер се надява, че след спечелването на световната титла мачовете на неговия отбор ще бъдат излъчвани по националната телевизия в родината му. Немският тим победи Сърбия с 83:77 във финала в Манила, а гардът бе избран за MVP на турнира.

„Чакахме това от дълго време. Вече 10 години играя за националния отбор и сега сме тук след бронзовия медал миналата година. Това е невероятен отборТреньорът Гордън Хърбърт свърши страхотна работа, като ни събра и ни доведе до най-добрия възможен баланс – 8-0„, заяви Денис Шрьодер.

Мислехме, че турнирът ще бъде показан по телевизията в Германия, но беше излъчен само финалът. Баскетболът е страхотен спорт и се надявам да спечелим уважение за това, което постигнахме през последните две години. Бих искал всеки мач на немския национален отбор да бъде показван по телевизията“, добави новото попълнение на Торонто в НБА.

Преди 10 години, когато започнах да играя за националния отбор, го имаше Дирк Новицки, но никой не познаваше останалите играчи в отбора. Сега идваме в Япония и Филипините, и те ни познават. Надяваме се да постигнем същото уважение и признание в нашата страна, каза още 29-годишният баскетболист, който реализира 28 точки в дуела със сърбите.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани