15.7 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНационални отбориСВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО: Безгрешна Германия седна на трона за първи път в историята...

СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО: Безгрешна Германия седна на трона за първи път в историята (видео)

Немският тим триумфира със златото в седмото си участие на шампионат на планетата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Германия написа нова глава в баскетболната си история. Във финала на световното в Манила отборът на Гордън Хърбърт подчини Сърбия с 83:77 и достигна до историческо първо злато. Срещата имаше и българска следа, тъй като Елеонора Рангелова бе технически делегат.

 

И ОЩЕ: Бронзовият медалист от Евробаскет 2022 триумфира в седмото си участие на шампионат на планетата. Само преди четири години на турнира в Китай Германия финишира на 18-то място. Най-доброто класиране на Бундестима на такъв форум до този момент бе бронзът от 2002 г. в САЩ.

НАЙ-ДОБРИ: Денис Шрьодер нямаше спиране  и наниза 28 точки за Германия, която приключи турнира без поражение. Франц Вагнер добави 19. Йоханес Войтман се отчете с 12 точки.

Алекса Аврамович бе най-добър за Сърбия с 21 точки. Богдан Богданович вкара 17. Филип Петрушев остана с 10 точки.

КЛЮЧЪТ: Двата отбора изнесоха равностойно първо полувреме, в което си отбелязаха по 47 точки и така оставиха интригата жива. След паузата Германия си осигури предимство, водена от Денис Шрьодер, Франц Вагнер, Мориц Вагнер и Айзък Бонга, за 69:57. През последните 10 минути сърбите се вдигнаха на щурм и чрез Алекса Аврамович, Филип Петрушев и Марко Гудурич се доближиха 2 точки – 77:79 39 секунди преди края. Във финалните моменти Денис Шрьодер с 4 поредни точки подпечата световната титла на немския тим.

ЗА МЕДАЛИСТИТЕ: Сърбия ще се задоволи със среброто за втори път в историята си след това от 2014 г. в Испания. Бронзът от световното първенство остана за Канада, като това е първи медал за страната на такъв форум. Той дойде след успех над САЩ със 127:118 след продължение.

СТАТИСТИКА ОТ ГЕРМАНИЯ – СЪРБИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани