8.3 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНационални отбориДве българки сред най-добрите на европейското в Румъния

Две българки сред най-добрите на европейското в Румъния

Това са Илияна Георгиева и Ивана Бонева

Две българки се наредиха сред най-добрите в индивидуалните класации след края на европейското първенство за жени до 20 г., Дивизия Б в Румъния. Това са Илияна Георгиева и Ивана Бонева.

Илияна Георгиева зае шеста позиция в графата по процент успеваемост в стрелбата от игра – 44.6%. Баскетболистката на италианския Фаенца не спря дотук и приключи участието си на турнира на осма позиция по успеваемост в стрелбата от средно разстояние – 51.7%. Крилото записа средно по 12.9 точки, 6.4 борби и 1.7 асистенции в 7 мача.

Нейната съотборничка Ивана Бонева финишира с 91.3% успеваемост в стрелбата от линията за изпълнение на наказателни удари. Това й отреди трета позиция. На сметката си състезателката на Рилски спортист оставя средни показатели от 10.6 точки, 3.3 борби и 1.9 асистенции.

Националките до 20 г. завършиха на 13-то място на европейското първенство, Дивизия Б, в северната ни съседка. Шампион стана Словения след успех над Германия с 57:47. Третата позиция е за Нидерландия, който победи Швейцария с 68:51. Първите три отбора ще играят в Дивизия А догодина.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани