12.6 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоЕвропаКаунас и Берлин приемат следващите две Финални четворки в Евролигата

Каунас и Берлин приемат следващите две Финални четворки в Евролигата

Литва и баскетбол са синоними, казва президентът на най-силната клубна надпревара на Стария континент Деян Бодирога

Евролигата официално обяви домакините на следващите две издания на Финалната четворка. През 2023 г. решителните последни срещи в турнира на богатите ще бъдат в Каунас, докато 12 месеца по-късно – в Берлин.

За първи път в историята Файнъл Фор в най-силната клубна надпревара на Стария континент ще бъде в Каунас. Мачовете догодина, от 19 до 21 май, ще се проведат в „Жалгирио Арена“.

„Имаме удоволствието да приветстваме Каунас в списъка с градове-домакини на Финалната четворка в Евролигата. Само след шест месеца най-добрите отбори в Европа ще се борят за трофея пред феновете, които са особено страстни, защото Литва и баскетбол са синоними„, сподели презиндентът на Евролигата Деян Бодирога. 

„Жалгирио Арена“ е дом на баскетболния Жалгирис. Спортното съоръжение е сред най-посещаваните на Стария континент за мачове от Евролигата и разполага с капацитет от 15 415 седящи места.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани