14.8 C
София
вторник, април 30, 2024
НачалоЕвропаДвама играчи на Сакраменто впечатлени от представянето на Везенков (видео)

Двама играчи на Сакраменто впечатлени от представянето на Везенков (видео)

Ди`Арън Фокс и Домантас Сабонис биха се радвали да играят с българина отвъд океана

След като Сакраменто изпрати свой представител в Гърция, заради Александър Везенков, който се бори в Ираклион за Купата на южната ни съседка със своя Олимпиакос, за родния национал се заговори и отвъд океана. Баскетболистите на „кралете“ Ди`Арън Фокс и Домантас Сабонис споделиха какво знаят за крилото. Това се случи по време на уикенда за Мача на звездите в НБА.

Всъщност, гледах филм на Везенков. В крайна сметка мисля, че това е изключително базирана на крилата лига, където през повечето време по-добрите отбори имат по един от най-добрите на тази позиция. Това, което прави той в Евролигата, е лудост. Със сигурност ще се радваме, ако стане част от нашия отбор. Мисля, че би бил страхотен избор за нас“, каза Ди`Арън Фокс пред журналистите от американските медии.

За качествата на Александър Везенков говори и Домантас Сабонис, който също е част от състава на Кингс в най-силното първенство в света.

„Страхотен играч, много талантлив. Везенков играе супер в Европа с Олимпиакос. Те се справят невероятно в Евролигата. Не знам какво мисли, но ние очевидно бихме искали да го имаме в отбора си. Може да стреля много добре, а колкото повече стрелци, толкова по-добре за нас„, обясни литовският национал пред Eurohoops.

Спортист №1 на България за 2022 г. привлече вниманието на Сакраменто още миналото лято, когато от клуба взеха правата му за НБА от Кливланд. Александър Везенков обаче реши да остане в Олимпиакос и през този сезон.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани