16.8 C
София
вторник, април 30, 2024
НачалоНБАПредставител на Сакраменто в Ираклион заради Александър Везенков

Представител на Сакраменто в Ираклион заради Александър Везенков

Баскетболният коефициент на интелигентност на Везенков е много висок, смята помощник-треньорът на Кингс Джей Триано

От Сакраменто в НБА изглежда следят изкъсо изявите на българския национал Александър Везенков. Помощник-треньорът на „кралете“ Джей Триано е в Гърция, където наблюдава представянето на крилото по време на Финалната осмица за Купата в южната ни съседка.

Държим правата му в Сакраменто, но никога не съм го виждал да играе на живо. Заради паузата за Мача на звездите в НБА, имам възможност да дойда тук и да го видя. Чувал съм колко е добър“, сподели Джей Триано пред ERT.

27-годишният баскетболист привлече вниманието на Кингс още миналото лято, когато те взеха правата му за НБА от Кливланд. Александър Везенков обаче реши да остане в Олимпиакос и през този сезон.

„Нашето ръководство ще реши дали да го привлече. Това, разбира се, зависи и от него. Той ще има опции, защото се поставя в страхотна позиция“, смята специалистът.

Везенков е много проницателен баскетболист, знае кога да подаде и да вкара. Има от всичко по малко в себе си. Баскетболният му коефициент на интелигентност е много висок. Вълнуващо е да мога да го видя да играе на живо„, завърши Джей Триано.

Самият Александър Везенков също коментира присъствието на представител на Кингс в Ираклион.

Не искам да казвам много. Оценявам всеки, който е пропътувал толкова много километри, за да ме види, и оценява интереса им. Но вървя ден за ден, дори и сега. Искам да стигнем до края. Фокусиран съм върху целите си и да съм здрав„, сподели крилото на Олимпиакос.

Днес от 19.15 ч. Александър Везенков и компания ще се изправят срещу Панатинайкос на полуфиналите за Купата на Гърция. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани